Medisch Centrum Hoogezand-Sappemeer

Geen gas voor het nieuwe Medisch Centrum Hoogezand-Sappemeer. Het is een duurzaam en energieneutraal gebouw. De wanden zijn massief geïsoleerd, het gebouw heeft triple glass en op het dak heeft Drenth Installatietechniek 850 zonnepanelen geplaatst die voor energie zorgen. Voor de verwarming wordt dus geen gas gebruikt, daarom is er een airconditioningssysteem geplaatst met diverse koeltorens, welke voor verwarming en koeling zorgen in het hele gebouw. Middels een luchtbehandelingssysteem wordt het gebouw voorzien van de nodige ventilatie. Om in het kader van duurzaamheid te blijven, is de terrein- en binnenverlichting uitgevoerd in LED. 




Opdrachtgever: Pharmtechnics
Plaats: Hoogezand
Start: November 2017
Oplevering: Juli 2018 (de werkzaamheden ten behoeve van de ruimte voor het personeel en de bovenverdieping lopen nog door)



Uitgevoerde werkzaamheden:

E-installaties

  • Terrein- en binnenverlichting (LED)
  • Noodverlichting
  • Data-installatie
  • Elektra

W-installaties

  • Luchtbehandeling en/of ventilatie
  • Verwarming
  • Koeling
  • Sanitair en riolering
  • HWA
  • Regeltechniek

B-installaties

  • Brandmeldinstallatie
  • Ontruimingsinstallatie
  • Inbraakbeveiliging